De Ruyterstraat 69 - Noordwijk
+31 06 24 78 97 31
info@zensitivitynoordwijk.nl

Wil je altijd aardig gevonden worden?

Gezondheid, coaching, welzijn en lifestyle

Wil je altijd aardig gevonden worden?

Burn out

Wil je altijd aardig gevonden worden? Daarmee saboteer je jezelf!

Wil je altijd aardig gevonden worden

Je hebt goede ideeën om dingen andere te gaan doen in je leven, maar in de praktijk komt er niet veel van. 

Je bent er onzeker over of het goede ideeën zijn. Dus vraag je het aan jouw naasten. En als zij negatief reageren begin je te twijfelen. Je past je ideeën aan, en vervolgens blijft het liggen. Je enthousiasme verflauwd en het voel allemaal steeds minder leuk.

Je verteld je vriendin enthousiast over je nieuwe ideeën, maar ze reageert helemaal niet enthousiast. 

Ze komt met allemaal redenen waarom het niet kan werken. Daardoor begin je te twijfelen of het wel zo’n goed idee is. Je weet dat ze echt om je geeft en dus het beste voor je wilt.

Het kost heel veel energie om telkens bezig te zijn met wat anderen denken. 

Je piekert hierdoor heel wat af. En je vraagt je telkens af of anderen wel goedkeuren wat jij aan het doen bent. Eigenlijk voel je je hierdoor niet vrij. Ergens wrijft het omdat je niet doet wat jij graag wilt. Je ervaart de druk om te willen voldoen aan de verwachtingen van jouw naasten.

Zolang het belangrijk voor je is om door iedereen aardig gevonden te worden, bezorg je jezelf onnodig stress. 

Het is een sterke behoefte om door anderen geaccepteerd te willen worden. Je doet soms dingen om niet buitengesloten te worden, ook al voelt dat eigenlijk niet goed. Dit gaat ook ten koste van je eigen succes en resultaat.

Ondanks je behoefte om aardig gevonden te willen worden en geaccepteerd te worden, hoef je het niet iedereen naar de zin te maken. 

Dat is helemaal niet nodig en sterker nog dat is niet eens mogelijk. Want je kunt het nooit iedereen naar de zin maken. En je doet daardoor ook niet meer de dingen die bij je passen.

Dat wil niet zeggen dat je nooit meer met iemand rekening hoeft te houden.

 Je kunt best rekening houden met anderen. Het is alleen wel belangrijk dat je dat niet  ten koste van jezelf doet. Hiermee creëer je namelijk een onmogelijk spanningsveld dat stress veroorzaakt.

Jouw succes kan anderen confronteren met hun eigen falen. 

Anderen kunnen zich nietig voelen als jij successen behaald. Als ze diep van binnen ook graag succesvol willen zijn en dat niet bereikt hebben of denken te kunnen bereiken. Jij bent dan wat zij niet zijn maar wat ze eigenlijk wel willen zijn. En in plaats van dat zij zelf aan de slag gaan om succesvol te zijn is het onbewust eenvoudiger om jou naar beneden te halen om van dat gevoel af te komen.

Besluit wat voor jou het belangrijkst is.

Je kunt er voor kiezen om te negeren wat anderen zeggen en verder gaan met succesvol zijn. Of je kunt jezelf altijd inhouden om te zorgen dat je erbij past. Als je ja aanpast, vermijd je de pijn van afwijzing en jaloezie. Maar je neemt tegelijker tijd ook niet langer die stappen die jij kunt nemen om jezelf tot zijn recht te laten komen. En alles uit jezelf te halen waar toe je in staat bent.

Een klant van mij was altijd bezig met in de gunsten te komen van haar zussen.

Ze paste zich altijd aan aan hun mening. Maar hierdoor kwam ze altijd in de knoop met zichzelf. Want eigenlijk was ze heel anders dan haar zussen. Totdat ze zich eenmaal realiseerde dat zij niet het leven van haar zussen wilde leiden maar haar eigen leven. Toen nam ze de mening van haar zussen lichter op en ging meer haar eigen weg. In het begin moest ze daar aan wennen. Maar al snel ervoer ze meer vrijheid en ze nam eindelijk stappen in haar leven die ze veel eerder had willen zetten.

Kortom wil je voorkomen dat je jezelf saboteer? En dat je telkens twee stappen vooruit maakt en vervolgens weer 3 stappen terug?

Omdat je anders bang bent dat anderen je afwijzen?Kies ervoor om jezelf nog langer te saboteren. En om energie te verspillen aan wat anderen denken. Dat bespaart je een hoop spanning, druk, energie en tijd. En je bereikt sneller wat belangrijk is voor jou.

Nanda Noorlander van N-balans. (Nanda Noorlander helpt mensen die last hebben van overspannenheid of een burn-out aan meer rust en meer energie zodat ze weer kunnen genieten en eindelijk weer gelukkig zijn.)Wil je meer tips voor meer rust in jouw leven? Klik hier voor het gratis e-boek ‘5 tips voor meer rust die je nergens anders vindt’.

 

Zou leuk zijn als je ons laat weten wat je van dit artikel vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: