+31 0624787931
info@zensitivitynoordwijk.nl

Wanneer de klik ontbreekt

Gezondheid, coaching, welzijn en lifestyle | Zensitivity

Wanneer de klik ontbreekt

Wanneer de klik ontbreekt

Ik heb al veel hulpverleners versleten in mijn jonge leven. Sommigen prijs ik de hemel in en sommigen zie ik liever van het toneel verdwijnen. Er moet een klik zijn, de bekende klik en er moet een soort van werkbare relatie ontstaan. Ik heb héél lang mijn hulpverleners te hoog ingeschat, één god van ze gemaakt. Ze geprezen om hun kennis en op een voetstuk geplaatst.

Dat kan en wil ik niet meer. Ik ben te veel teleurgesteld in sommige therapeuten, ze hadden totaal geen kennis van mijn problematiek. Anorexia, vermengd met een dwangneurose en persoonlijkheidsstoornis. Nu pas heb ik het juiste team gevonden, een fris team, ze zijn niet persé jong maar gewoon ervaren. Lieve hulpverleners daar houd ik van en ze mogen een vleugje humor hebben. Nog fijner als ze met mij delen wat hun eigen ervaring in het leven is.
In mijn jonge jeugd kwamen er héél wat hulpverleners voorbij, ze waren allemaal even enthousiast. Dit zeker, maar totaal niet kundig. Er zijn mij heel wat stoornissen aangepraat en nog erger, ons gezin werd afgekraakt.

Het gezin als boosdoener van de anorexia. Ik weet wat de boosdoener is en daar heb ik geen therapeut voor nodig. Mijn genen in combinatie met de maatschappij, compleet een disfunctionele relatie. Is een bom, een complete error. Ik haat de maatschappij met al zijn hokjes en plaats, iedereen maar in een categorie. Voor hun is dat dan duidelijk. Ik pas niet in een hokje, ik ben daar uitgegroeid, mijn hokje is niet flexibel. En groeit niet met mij mee, want ik heb het verlaten, het hokje is nu leeg en kil. Ik gruwel van hulpverleners die niet out of the box denken. Kennis vanuit een studieboek en totaal onervaren met de echte man of kind.

Ik ben een doemdenker en om dat door te hebben als hulpverlener is niet héél moeilijk. Ik praat mezelf gewoon down en dit werd in mijn jonge jaren als patiënt totaal onderschat. Ik was niet dom of achterlijk, ik was niet te stom om te begrijpen. We geven haar een pilletje èn dan lost dat zich wel op. Nou, al die pilletjes ten spijt, ik ben nog net even erg als toen. Ik maak mezelf gek met mijn gedachten. Ik maak het mezelf énorm moeilijk. Wat zou ik anders gewild hebben, goed dat is een lastige vraag. Ik kan het leven niet overdoen en kan alleen maar vertellen vanuit mijn kennis en geschiedenis. Ik pleit voor hulpverleners met het hart op de goede plek en geen afgestudeerde hoogleraren.

Gewoon een persoon met beide benen op de grond. De jeugd moet je niet verpesten met het denken in hokjes, we veroordelen elkaar te snel en daar wordt niemand beter van. Geloof me maar. Ik durf nu pas te zoeken naar de juiste hulp en heb altijd blij aangepakt wat me werd aangeboden. Ik wist niet dat ik een keuze had. Nogmaals als die klik ontbreekt kun je als hulpverlener praten als brugman, maar je zult niet doordringen in het ingewikkelde brein.

Ik wens voor de jeugd van tegenwoordig een fris en ervaren team. Met iets meer praktijk ipv theorie, think out of the box-hulpverleners, gediplomeerde hulpverleners met het hart op de goede plek.

Cinderella

Vind je dit onderwerp interessant? Deel dit artikel

 

Zou leuk zijn als je ons laat weten wat je van dit artikel vindt!

%d bloggers liken dit: