De Ruyterstraat 69 - Noordwijk
+31 06 24 78 97 31
info@zensitivitynoordwijk.nl

Waarom is een website belangrijk voor je bedrijf

Gezondheid, coaching, welzijn en lifestyle

Waarom is een website belangrijk voor je bedrijf

Waarom is een goede website belangrijk voor je bedrijf

Waarom is een goede website belangrijk voor je bedrijf

Heb je een kleine onderneming en ben je online nog niet zichtbaar – het is verbazingwekkend hoeveel kleine ondernemingen nog steeds geen goede website hebben! Dan mis je een geweldige kans om meer klanten en omzet voor je onderneming te genereren. Vanaf begin 2012 hebben de statistieken bewezen dat er wereldwijd 3,2 miljard internetters zijn. Het internet is uitgegroeid tot een geweldig hulpmiddel voor het kopen en verkopen van je producten en/of diensten, het delen van je kennis, bloggen, communicatie tussen vrienden en familie, entertainment, onderwijs en vele andere activiteiten. Dit is iets waar wij ons dagelijks mee bezig houden.

Mensen zijn dagelijks online

Als webdesigner en coach help ik vaak kleine ondernemers en krijg ik regelmatig de vraag: “Aangezien mijn onderneming niet groot is  en ik mijn producten of diensten alleen lokaal verkoop, heb ik dan echt een website nodig? Mijn antwoord is altijd hetzelfde….. JA, natuurlijk! Als je een ondernemer bent, moet je juist op internet zitten.

Wil je weten waarom

 • Uit de statistieken blijkt dat in 2018 ongeveer 7.6 miljard mensen gebruik maakten van het internet. Dat er 3,2 miljard gebruikers gebruik maken van social media en dat zelfs meer dan 5 miljard mensen mobieltjes rond lopen.
 • In 2017 werd meer dan € 22,5 miljard euro uitgegeven door online shoppers.
  De huidige kooptrends laten zien dat mensen van alles kopen: boeken, sieraden, speelgoed, voertuigen, onroerend goed, eigenlijk alles wat verkoopbaar is.
 • Het aantal mensen dat dagelijks gebruik maakt van het internet neemt steeds meer toe. Dit betekent dat ongeveer 92% van de wereldbevolking internet heeft.
 • Online winkelen is voor veel internetgebruikers een normale bezigheid geworden. Het blijkt dat het handiger en goedkoper is om online te shoppen.

Verbeter je zichtbaarheid

Aangezien de meerderheid van de wereldbevolking gebruik maakt van het internet, is een website de beste manier om de wereld te vertellen wie je bent en wat jouw onderneming te bieden heeft. Dit is ook een gelegenheid om uit te leggen waarom ze bij jou moeten zijn en dat je vertrouwen uitstraalt. In feite verwachten je toekomstige klanten vandaag de dag dat serieuze ondernemers een website hebben. Ze gebruiken het internet om eerst een onderzoek te doen voordat ze hun producten en diensten bij jou gaan afnemen. Daarom is een website juist een geweldig hulpmiddel om nuttige informatie over je onderneming te verstrekken en je publiek ervan te overtuigen dat jij het beste product of dienst kan aanbieden.

Dit zijn 4 manieren om je geloofwaardigheid van je website te vergroten:

 1. Werk je website regelmatig bij met relevante informatie
 2. Geef je bezoekers snel antwoord op hun vragen
 3. Post reviews van tevreden klanten
 4. Geef je bezoekers de kans om een comments achter te laten en zorg ervoor dat je snel reageert
 5. Een goed ontworpen, informatieve en vernieuwde website zal je onderneming geloofwaardiger maken en je dienst / product versterken.
 6. Zorg voor dat je social media accounts hebt met volgers, en deel je informatie daarop

Zoekmachine optimalisatie

Zijn je concurrenten beter te vinden in de zoekresultaten? Stelt je voor dat een potentiële klant opzoek is naar een bepaalde dienst of product en de zoekmachines plaatst je concurrenten op de eerste pagina terwijl jouw website “onzichtbaar” is. Zoekmachines zoals Google, Yahoo en Mozilla belonen de meest relevante resultaten.

Een website die is ontworpen om een effectieve internetmarketingtool te zijn, verhoogt het verkeer op je website. Deze internet marketing techniek wordt Search Engine Optimization genoemd. Door het genereren van kwalitatieve backlinks en het creëren van geoptimaliseerde content, wordt je een autoriteit voor de zoekmachines en verhoogt je het aantal bezoekers dat naar jouw website komt.

Wereldwijde zichtbaar

Stel je voor dat je klanten over de hele wereld kan helpen, al is het in Nederland of je regio? Omdat de informatie altijd voor hun beschikbaar is, kunnen mensen van over de hele wereld jouw website op elk moment bezoeken. Ze kunnen zich inlezen over je producten of diensten die jij aanbiedt. Een goede website geeft je een wereldwijde zichtbaarheid en stelt je bloot aan een internationale markt.

24/7, 7 dagen per week 

Zou je niet elke ochtend wakker willen worden en je email staat vol aanvragen? Het is geen magie of sprookje….. gewoon de keiharde realiteit voor veel ondernemers. Met een website kunnen klanten 24/7 bij je kopen of alvast een afspraak bij je neerleggen. Je website is een verkoopautomaat, altijd open en verkoopt namens jou.

Tot slot, zoals je kunt zien, is een professionele en geoptimaliseerde website een belangrijk instrument in je marketingstrategie en een geweldige manier om je onderneming te positioneren voor de wereldwijde zichtbaarheid. Oke, als je met minder ook tevreden bent en je bent al zichtbaar in je regio is toch ook geweldig?

Wat denk je? Hebben we een deal? Vraag via de link een offerte

 

Foto: pixabay

 

Zou leuk zijn als je ons laat weten wat je van dit artikel vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: