De Ruyterstraat 69 - Noordwijk
+31 06 24 78 97 31
info@zensitivitynoordwijk.nl

Salade recept van avocado, roerei met zoet-pittige topping

Gezondheid, coaching, welzijn en lifestyle

Salade recept van avocado, roerei met zoet-pittige topping

Salade recept van avocado, roerei met zoet-pittige topping - salade recept

Heerlijke salade recept met avocado, roerei met daarbij een zoet-pittige topping.

Ingrediënten:

Voor de zoet pittige topping:

  • 1 eetl TABASCO® saus
  • 3 eetl pompoenpitten
  • 3 eetl zonnebloempitten
  • 3 eetl pijnboompitten
  • 3 eetl sesamzaadjes (of chia zaad als alternatief)
  • 1 eetl honing
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • snufje zeezout

Voor het roerei :

  • 4 handjes verse waterkers
  • 20 Cherrytomaten
  • 4 lente-uitjes
  • Een handje vol verse koriander
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels olijf olie
  • 8 vrije uitloop eieren, los geklopt
  • 40 g boter

Bereidingswijze voor 4 personen

Voorbereiding: 20 min

Bereiding:  10 min

Begin met de zoet pittige topping:

  • Zet een grote koekenpan op matig vuur en voeg de pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitten toe.
  • Rooster gedurende 5 minuten, af en toe zachtjes roeren totdat de zaden bruin worden.
  • Voeg het sesamzaad (of chiazaad) toe en blijf nog 2 minuten roosteren.
  • Roer voortdurend.
  • Voeg de honing en Tabasco® saus toe.
  • Roer nog 2 minuten door.
  • Voeg het zeezout en de paprikapoeder toe.
  • Roer door totdat je de bodem van de koekenpan ziet en het vocht uit de honing en Tabasco® saus is verdampt.
  • Leg de zaden op bakpapier om ze gelijkmatig verdeeld te laten afkoelen.
  • Halveer, ontpit en snijd de avocado in kleine reepjes, snijd de Cherrytomaten in vieren, snijd de lente uitjes fijn en hak de koriander. Plaats deze in een kom en meng met de olijfolie, wat zout en peper en het sap van een halve citroen.
  • Verdeel de waterkers, de avocado partjes en tomatensalade over 4 diepe borden
  • Klop de eieren in een aparte mengkom, kruiden met zout en peper of groene Tabasco®. Zet een anti-aanbak koekenpan of bakpan op een matig vuur met de boter. Zodra de boter begint te smelten, voeg de geklopte eieren toe. Roer voorzichtig.
  • Zodra de eieren naar wens gegaard zijn, verdeel over de 4 porties
  • Opdienen met een druppeltje olijfolie en citroen, daarna de zoet pittige zaden eroverheen strooien.

Tip: Voeg feta kaas toe als extra topping. De zaden topping kan over iedere andere salade gestrooid voor extra hartigheid en bite

 

Zou leuk zijn als je ons laat weten wat je van dit artikel vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: