+31 0624787931
info@zensitivitynoordwijk.nl

Monique van Reisen

Gezondheid, coaching, welzijn en lifestyle | Zensitivity

DAGLIEFSTE…

“voor als ik straks dood ga…”

“Als ik straks dood ga, wil ik graag dat mijn familie en vrienden mijn leven vieren op het strand, met hun voeten in het zand en met mij in de kist erbij. Kijkend naar de vloedlijn, waar ik iedere dag wandelde met de hond. En ik wil ook graag dat er professionele foto’s worden gemaakt. Maar…kan dat wel? En met wie praat ik daar over”

Weet je waar ze mijn leven mogen vieren…?
Met deze vraag kwam een goede vriendin naar mij toe. Een afscheid op het strand waar ik de foto’s zou nemen … Wat raakte dat idee mij. Prachtig dat ze er al over na had gedacht. En hoe mooi zou het zijn om afscheid te kunnen nemen van een geliefde op een plek waar hij of zij zich helemaal thuis voelde. Een plek die meteen voor verbinding zorgt met diegene van wie je afscheid neemt, zonder dat er nog maar iets is gezegd. Zo anders dan een ruimte waar je uitvaart nummer drie van die dag bent. Waar je altijd op tijd moet zijn, en vooral ook op tijd weer weg moet…

Wie kan mij antwoord geven over wat er allemaal mogelijk is
Hier wilde ik graag iets mee doen. Als afscheidsfotograaf had ik al veel uitvaarten meegemaakt. En ik begreep meteen dat hier veel meer behoefte aan zou kunnen zijn. Bijzondere afscheidslocaties en een juiste begeleiding daarbij. Er waren een paar zaken heel belangrijk om uit te zoeken. Wat zou er allemaal mogen en hoe gaan mensen met dit onderwerp om? Om antwoord te krijgen op deze vragen heb ik veel onderzoek gedaan en met heel veel mensen gepraat. En wat bijzonder om te ontdekken dat er veel gebeurt op het gebied van de uitvaart. Maar dat er nog steeds heel moeizaam over wordt gepraat. Het werd een uitdaging voor mij om het anders te gaan doen, maar ook om er veel en open over te blijven praten. Want dat er behoefte is aan “het anders willen doen als ik straks dood ga “ werd mij ook heel snel duidelijk.

Wat kan DAGLIEFSTE betekenen voor je als het gaat om afscheid nemen op eigen-wijze
Als het onvermijdelijke moment van loslaten gaat komen, is een goed en volledig afscheid de basis om rust en ruimte te creëren. Vaak zijn er omstandigheden die afscheid en dus het loslaten in de weg staan. Met Dagliefste begeleid ik, eventueel in samenwerking met de huisarts, mensen bij het vormgeven van een goed en volledig afscheid. Daarnaast bied ik hele unieke binnen-, en buitenlocaties aan voor een bijzonder afscheid. En ook fotografeer ik alle bijzondere momenten rondom een afscheid, en dus ook voordat het overlijden heeft plaatsgevonden. Momenten en sfeer die voortleven in beelden, en waarover nagepraat kan worden. En een belangrijke steun zijn in de periode van los moeten laten en verder gaan…

Zou je meer informatie willen over wat Dagliefste voor je kan betekenen, dan kom ik graag bij je langs om verder te praten.

Je kan mij bereiken op M: 06 5757 8037 of vul de onderstaande formulier in.

DAGLIEFSTE…

Monique van Reisen

%d bloggers liken dit: