+31 0624787931
info@zensitivitynoordwijk.nl

Liesbeth Voorham

Gezondheid, coaching, welzijn en lifestyle | Zensitivity

Mensen vragen wel eens wat doe je nu precies ….. ik ben nogal een bijzondere weg gegaan voordat ik kwam waar ik nu ben.
Na een genezing van mijn paard met homeopathie heb ik de HBO opleiding voor klassieke homeopathie gevolgd in Amersfoort. Afgestudeerd op Dieren. In mijn praktijk had ik natuurlijk veel te maken met de eigenaren. Die moesten tenslotte spreken voor hun dier. Vaak gaf ik ook, en vaak vooral, aan de eigenaar ook een middel en dan zag ik het dier mee veranderen. Ik behandelde eens een pony uit het olympisch team die alles kon tot het moment dat hij moest presteren. Dan moesten ze hem eerst afmatten. Zoveel moeite had hij te doen waar hij zo verschrikkelijk goed in was. De pony was gevoelig voor alles. Geluid, aanraken, verandering, stress. Zo kwam ik in aanraking met sensitiviteit en hoogsensitiviteit…Wow … dat ging ook over mij.

Ik volgde bij Stichting EszenzZ in Amsterdam de opleiding voor HSP begeleider. Een mooi stappenplan waarin alles voorbij komt waar een HSP-er tegen aan kan lopen. Antoine van Staveren, de docent, hoorde dat ik een paard had en vertelde over coaching met behulp van paarden.
Bij ‘toeval’ kwam ik snel daarna een open dag tegen bij de Keulseweg en onmiddellijk schreef ik mij in voor de opleiding ‘Coachen met behulp van paarden’. We leerden het coaching vak en werkten met o.a. Voice Dialogue en familie opstellingen. Het is prachtig werken met paarden. Sensitievere, wijzere wezens zijn er niet en ze reageren onmiddellijk op jouw energie. Ze laten zich niet foppen door aangepast gedrag. Zodra je je gedrag verandert in je authentieke ik zal hij onmiddellijk anders op je reageren.
Bij cliënten van mijn HSP stappenplan zet ik vaak een sessie met mijn paard in en dat levert mooie momenten en inzichten op. Voor kinderen is dit ook een hele mooie manier van coachen. In de helende natuur, een ontspannen omgeving, bereik je ze gemakkelijk.

Als een echte HSP-er ben ik altijd geïnteresseerd geweest in mijn medemens. Wat was de reden waarom ze doen wat ze doen, Waarom had ik toch het gevoel zo heel anders in het leven te staan. De Myers Brigg test, gebaseerd op de theorie van Carl Jung bezorgde me slapeloze nachten. Ik verslond alle boeken. Met name het verschil tussen introvert en extravert fascineerde me en bracht me veel duidelijkheid in het gedrag van mijzelf en anderen.

Mijn HSP stappenplan is inmiddels zoveel meer uitgebreid en aangepast dat ik het echt af kan stemmen op wat mijn cliënt wil bereiken. Een plan op maat dus.

Eén van mijn laatste aanvullingen is het certificaat van de Innerlijke Familie. Van oorsprong gebaseerd op een idee van de indianen die voor bepaalde gelegenheden een ander schild dragen. De innerlijke familie gaat ervan uit dat we allemaal een meisje/jongen/vrouw/man in ons hebben met het gedrag dat daar bij hoort. Kort gezegd staat het meisje voor gevoel en emoties, het jongetje voor energie en creativiteit, de vrouw voor de waarheid en het geaard zijn en de man voor doelen halen en presteren. Je familie beeld ik uit met Playmobil poppetjes en zo krijgen ze allemaal een stem. Voor iets wat bij jou speelt werk ik met één poppetjes familie, voor relaties zet ik daar een familie tegenover. Het is een effectieve manier om situaties in beeld te brengen en je te helpen de voor jou juiste beslissing te nemen en om te gaan met gedrag van jezelf en van anderen. Jezelf beter te begrijpen en relaties te verbeteren.

Verder werd ik, naar ik meen in september, opgeschrikt door een artikel in de krant over eenzaamheid onder jongeren. Dat heeft mij niet meer losgelaten. Bij eenzaamheid denk je in eerste instantie dat dat vooral voor ouderen is. Maar dat is niet de situatie. Eenzaamheid komt onder jongeren net zo veel voor. Vaak is er meer aan de hand dan gebrek aan sociale contacten. Het gaat dan over het gevoel van eenzaamheid door gebrek aan kwaliteit van de relaties. De behoefte aan èchte verbinding, met de ander, maar ook met jezelf. Als dit gevoel te lang duurt kom je in een vicieuze cirkel terecht en is het lastig er in je eentje uit te komen Dit gevoel gaat niet vanzelf over. Dus blijf er niet mee rondlopen en vraag hulp.

Het is mijn grote wens deze groep te helpen

Mijn wiegje stond in 1960 in Noordwijk en daar woon ik nog steeds. Ik ben helaas ex-echtgenote maar ik heb twee prachtige kinderen, een paard, een Border Collie en een poes.

Wil je meer weten? Vul dan de onderstaande gegevens in of bel 06-40124764

%d bloggers liken dit: