De Ruyterstraat 69 - Noordwijk
+31 06 24 78 97 31
info@zensitivitynoordwijk.nl

Hoe herstel je van een bore-out

Gezondheid, coaching, welzijn en lifestyle

Hoe herstel je van een bore-out

Hoe herstel je van een bore-out

Heb je net een bore-out gehad of je bent nog aan het herstellen? Neem van mij aan dat het heel belangrijk is hier goed van te herstellen, zodat je weer met nieuwe energie aan het werk kunt. Ik heb hier aantal tips voor je om van jouw bore-out te herstellen. Deze tips worden hieronder in het kort opgesomd.

Werk actief aan verandering

Je begrijpt vast wel als je niets verandert aan je oude situatie, de valkuil is om vanzelf weer in de problemen te komen. Dus zet je daarom actief in voor de verandering van je leven. Je hoeft niet gelijk een nieuwe baan te zoeken, maar misschien kun je wel wat meer verantwoordelijkheden afdingen bij je werkgever? Als je weer aan het werk gaat na jouw bore-out, is het belangrijk hierover met je werkgever te praten. Komen jullie tot conclusie dat je werkgever echt niets voor je kan doen, dan moet je je afvragen of dit nog wel de juiste baan is voor jou. Wil je voorkomen dat je een tweede bore-out krijgt, is het wellicht beter om ander baan te zoeken.

Laat je inspireren door anderen

Kijk eens om je heen door inspiratie op te doen, misschien motiveert het je om weer zin te krijgen in je werk. Ga opzoek naar mensen die goede ideeën hebben, ga naar seminars, volg interessante trainingen, workshops, lezingen en lees ook interessante boeken over onderwerpen die je verder kunnen helpen. Wat ook een idee is is om een cursus of opleiding volgen om je om- of bij te scholen. Als dit betekent dat je meer uitdaging haalt uit je werk, is dit zeker een goede stap.

Maak voor jezelf een succesboek

Je weet nog toen je een bore-out had, je je volledig nutteloos voelde. Ik weet het, het is soms lastig om van dit nare gevoel af te komen. Daarom kun je jezelf een handje helpen door je successen voor jezelf op te schrijven en deze regelmatig eens door te lezen.

Schaf een mooi schrift, een notitieblok of een mooi boek aan en schrijf hier alles in waar je trots op bent. Wat je hebt gedaan op je werk en wat je hebt bereikt. Ik snap dat het wat onwennig klinkt, maar vul het boek regelmatig aan met nieuwe successen en lees het voor het slapengaan eens door. Als je dan leest hoeveel je al gedaan hebt, voel je je al snel een stuk minder nutteloos. Hoe meer je het gevoel van nutteloosheid verminderd, des te meer je energie omhoog gaat en om dan écht verder te gaan na jouw bore-out.

Zoek een coach

Ik weet niet of je het weet, maar veel succesvolle mensen hebben vaak een coach, dus waarom heb jij geen coach? Bedenk voor jezelf wie jouw coach kan zijn en waarom. Kijk ook eens hoe hij of zij dingen aanpakt en vraag hem of haar desnoods jouw coach te worden. Een coach hoeft geen beroemdheid te zijn, maar kan ook je baas, je partner of zelfs je moeder zijn. Of een coach die erin opgeleid is, die weet waar de valkuilen zitten en je er op tijd vandaan kan halen

En wat ook belangrijk is blijf leren!

Dit is iets wat ik zelf ook doe. Blijf jezelf ontwikkelen! Dan blijf je lekker actief. Blijf je actief, dan is de kans minder groot dat je je gaat vervelen op je werk. Veel mensen volgen in het begin een studie, maar stoppen hierna met leren. Dit blijft zonde, want ook als professional kun je interessante dingen bij blijven leren. Geef jezelf deze kans. Daag jezelf regelmatig uit te dagen in een cursus, training of zelfs een complete studie te volgen. Dit is niet alleen goed voor jouw kennisniveau en vaardigheden, maar ook zeker voor je gemoedstoestand na een bore-out.

Ga opzoek naar een uitdaging

Heb je al diverse keren al nagedacht en kom je tot conclusie dat je echt geen voldoening meer uit je werk haalt en kun je hier niets aan veranderen? Ook niet door bijvoorbeeld door meer werk aan te nemen of door extra verantwoordelijkheden te nemen op de werkvloer? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging in je leven. Zeker als je ergens langere tijd werkt en niet zo goed meer weet wat je dan moet gaan doen, kan dit erg lastig zijn. Toch is het goed deze stap te nemen. Vraag jezelf eens hardop af: “wil ik over 5 jaar nog steeds in dezelfde situatie zitten?” Is het antwoord ‘nee’, dan is het toch echt beter om op zoek te gaan naar iets anders.

Schakel professionele hulp in bij een bore-out

Er zijn veel coaches die je kunnen helpen om een nieuwe carrière te starten. Ook zijn er verschillende coaches die jou kunnen helpen een bore-out te voorkomen of die je kunnen ondersteunen in het herstel van een bore-out. Wees totaal niet bang om een professional in de arm te nemen, als je hier echt behoefte aan hebt. Of je nu hulp nodig hebt een nieuwe carrière te starten of meer uitdaging te halen uit je bestaande baan: er is altijd wel een professional die jou op de juiste manier kan ondersteunen. Zo sta je er niet meer alleen voor, maar krijg je de juiste hulp om die volgende stap te zetten in je leven.

 

Zou leuk zijn als je ons laat weten wat je van dit artikel vindt!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: