+31 0624787931
info@zensitivitynoordwijk.nl

Eveline Meijvogel

Gezondheid, coaching, welzijn en lifestyle | Zensitivity

Eveline Meijvogel is moeder van twee zoons en woonachtig in Noordwijk Zuid-Holland. Na jaren gewerkt te hebben als vormgeefster besloot zij om van haar passie haar werk te maken. Als kind was ze al erg intuïtief en nam al veel dingen waar. Zo zag, hoorde, voelde ze dingen aan die andere niet voelden. Ze merkte dat dit een onderdeel werd van haar en tegelijkertijd was zij daar ook bang voor en wilde al helemaal niet dat mensen haar ‘gek’ zouden vinden.

Wat zij destijds probeerde was om haar gevoel weg te stoppen en alles wat er in haar leven plaatsvond te rationaliseren, net als wat haar omgeving deed. Zij dacht dat dit de manier van leven was, zij ging handelen in de verwachtingspatroon van een ander en stond er vaak niet bij stil of dat gedrag bij haar paste. De verwarring was ook sterk aangezien ze ook geadopteerd was en daarom ook geen goed referentie kaders had in wie ze nou werkelijk was. Daarom had zij heel lang haar emoties en gevoel weggestopt, en zo wist ze ook niet waar haar kwaliteiten lagen… In haar relatie ging het ook mis aangezien ze daar ook haar draai niet kon vinden en zich gedroeg zoals zij dacht dat het hoorde en zoals een ander dat van haar verwachtte. Ze heeft het toch nog heel lang in deze relatie gezeten aangezien haar loyaliteit erg hoog lag. Ondertussen ging haar werkzaamheden op haar werk ook niet erg lekker, omdat ze daar ook haar draai niet kon vinden en vaak vaak moe werd van het werk. Totdat uiteindelijk de man met de hamer zijn werk ging doen. Ze kreeg last van allerlei vage klachten, zoals vermoeidheid, pijn, angstaanvallen, en rende richting naar een Burn-out. En wat later bleek dat het om een Bore-out ging.

Ommekeer

Uiteindelijk kreeg zij door dat dit niet langer door kon gaan en ging opzoek naar iemand die haar verder kon helpen. Helaas kreeg ze daar ook niet de begeleiding die ze nodig had en aangezien deskundige haar niet konden labelen ging de hulp ook niet goed. Ze wisten niet goed hoe ze haar konden helpen.

Na veel omzwervingen kwam ze in aanraking met een psychologe die ze via haar zoon leerde kennen. Door dit gesprek is ze uiteindelijk met haar in zee gegaan om opnieuw in gesprek te gaan als cliënt.. Daar viel het woord HSP, alleen werd het destijds in de officiële kringen nog niet over gesproken. Eveline herkende zichzelf in haar verhaal en omschrijving. Daar viel het kwartje waar eindelijk gerichte hulp ingezet kon worden. Wat ook uiteindelijk ter sprake kwam dat ze ook Hoogbegaafd was, wat ook weer veel problemen werden verklaart. Het is niet raar, want hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid gaan vaak samen.

Denk maar niet dat ineens alle klachten weg waren, helaas niet. Ze ging nu pas het proces in wat leek op rouwen en wat niet zo raar was, want je oude ‘ik’ ging weg. En de echte ‘ik’ kwam in dit proces tevoorschijn. Je moest jezelf opnieuw leren kennen, toestaan dat bepaalde dingen wel of niet konden. Zo kwam ze ook achter waarom haar energielevel niet zo hoog was en niet kon/moest vergelijken met een ander. Het proces: leren grenzen bewaken begon, wat best moeilijk was. Aangezien zij altijd klaar stond voor iedereen en iedereen een luisterend oor aanbood. Zij heeft in deze tijd veel mensen verloren, want deze personen herkende de nieuwe Eveline niet en dat paste niet bij hun beeld. Voor deze mensen was de oude Eveline veilig, ze wist wat jij wilde en verlangde. De nieuwe Eveline, de ”echte”’die zegt ”stop”, dat viel niet in de goede aarde. En zo ging dat maar door… leven en handelen zoals een andere dat vroeg, was nu verleden tijd.

Nieuwe route

Na de lange leerweg, kwam langzaam ook weer mooie dingen op haar pad. Zij ging zichzelf ontdekken: kwam tot de conclusie dat ze best veel dingen kon, dat zij mooie ideeën heeft, creatief en sensitief is. Dat ze goed is in mensen helpen, aanvoelen wat zij nodig hebben en ga zo maar door. Met deze ervaringen past ze haar talenten toe, op een manier wat in haar vermogen ligt. Vandaar dat zij uiteindelijk is gaan coachen, want uit ervaringen weet ze als geen andere wat je moet doorstaan, de weerstand die het geeft, het verdriet en machteloosheid die je doormaakt als je echt in je eigen kracht wilt staan. De eenzaamheid die het met zich meebrengt, maar dat je toch een mooi en sterk mens bent die alleen even wat hulp nodig heeft… Dat je als persoon een sterke persoonlijkheid kan hebben, dat het iets moois is om HSP’er te zijn. Alleen wel dat je hierin vertrouwen moet krijgen in jezelf en je de talenten tijdens deze reis in jezelf mag ontdekken! En daar wil zij jouw heel graag bij helpen. Ben je niet hooggevoelig, is dat niet erg dan ben je nog steeds welkom om deze reis te maken. Vanuit haar ervaring en kennis is zij in staat om iemand weer in haar of zijn kracht te zetten. En als het nodig is zoekt ze in haar hulplijnen verder om net dat laatste puntje op de i te zetten.

Naast coaching is zij ook bezig om de hulpverleners die in de zorgverlening werken te verbinden met andere zorgverleners en hun cliënten. Deze zorgverleners hebben net als Eveline dezelfde missie en denken niet vanuit de boekjes, maar vanuit hun hart en kennis. Waar de cliënt hierbij voorop staat, om deze groep de goede hulp aan te bieden die zij nodig hebben. Ook biedt zij mensen een podium, die door omstandigheden niet in staat zijn om hun verhaal te vertellen. Door middel van een blog kunnen ze hun verhaal  vertellen en daaruit hun kracht halen. Zij vindt dat deze schrijvers allemaal stuk voor stuk kanjers zijn en die vechten voor hun plek in de maatschappij en ondertussenook een boegbeeld zijn voor hun lotgenoten. Daarom nodigt zij bij deze iedereen uit om hun verhaal te vertellen, zodat deze niet verloren gaat.

Nogmaals Eveline zoekt zorgverleners, die niet strak in het gareel lopen en handelen vanuit het menselijk oogpunt en niet strak de regeltjes hanteren van een zorgsysteem die bezig is vanuit winstoogmerk. Dus geen uurtje factuurtje systeem, maar bezig zijn met jouw als cliënt, om lichaam en geest weer in balans te brengen. Verder zoekt zij zorgverleners die voorlichting kunnen geven over bepaalde aandoeningen aan cliënten en/of collega’s, zodat ze verder kunnen met deze nieuwe inzichten. Bent u een zorgverleners en wilt u graag uw kennis overdragen? Dan gaat zij graag met u in zee…

Eveline Meijvogel - Coach Noordwijk - Zensitivity Noordwijk

Voor meer informatie of vragen vult u de onderstaande gegevens in, bellen kan ook 06 24 78 79 31

%d bloggers liken dit: