De Ruyterstraat 69 - Noordwijk
+31 06 24 78 97 31
info@zensitivitynoordwijk.nl

Eveline Meijvogel

Gezondheid, coaching, welzijn en lifestyle | Zensitivity Noordwijk

Even voorstellen

Eveline Meijvogel

Eveline Meijvogel is moeder van twee zoons en woonachtig in Noordwijk Zuid-Holland. Na jaren gewerkt te hebben als vormgeefster besloot zij om van haar passie haar werk te maken. Als kind was ze al erg intuïtief en nam al veel dingen waar. Zo zag, hoorde, voelde ze dingen aan die andere niet voelden. Ze merkte dat dit een onderdeel werd van haar en tegelijkertijd was zij daar ook bang voor en wilde al helemaal niet dat mensen haar ‘gek’ zouden vinden.

Wat zij destijds probeerde was om haar gevoel weg te stoppen en alles wat er in haar leven plaatsvond te rationaliseren, net als wat haar omgeving deed. Zij dacht dat dit de manier van leven was, zij ging handelen in de verwachtingspatroon van een ander en stond er vaak niet bij stil of dat gedrag bij haar paste. De verwarring was ook sterk aangezien ze ook geadopteerd was en daarom ook geen goed referentie kaders had in wie ze nou werkelijk was. Daarom had zij heel lang haar emoties en gevoel weggestopt, en zo wist ze ook niet waar haar kwaliteiten lagen… In haar relatie ging het ook mis aangezien ze daar ook haar draai niet kon vinden en zich gedroeg zoals zij dacht dat het hoorde en zoals een ander dat van haar verwachtte. Ze heeft het toch nog heel lang in deze relatie gezeten aangezien haar loyaliteit erg hoog lag. Ondertussen ging haar werkzaamheden op haar werk ook niet erg lekker, omdat ze daar ook haar draai niet kon vinden en vaak vaak moe werd van het werk. Totdat uiteindelijk de man met de hamer zijn werk ging doen. Ze kreeg last van allerlei vage klachten, zoals vermoeidheid, pijn, angstaanvallen, en rende richting naar een Burn-out. En wat later bleek dat het om een Bore-out ging.

Ommekeer
Uiteindelijk kreeg zij door dat dit niet langer door kon gaan en ging opzoek naar iemand die haar verder kon helpen. Helaas kreeg ze daar ook niet de begeleiding die ze nodig had en aangezien deskundige haar niet konden labelen ging de hulp ook niet goed. Ze wisten niet goed hoe ze haar konden helpen.
Na veel omzwervingen kwam ze in aanraking met een psychologe die ze via haar zoon leerde kennen. Door dit gesprek is ze uiteindelijk met haar in zee gegaan om opnieuw in gesprek te gaan als cliënt.. Daar viel het woord HSP, alleen werd het destijds in de officiële kringen nog niet over gesproken. Eveline herkende zichzelf in haar verhaal en omschrijving. Daar viel het kwartje waar eindelijk gerichte hulp ingezet kon worden. Wat ook uiteindelijk ter sprake kwam dat ze ook Hoogbegaafd was, wat ook weer veel problemen werden verklaart. Het is niet raar, want hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid gaan vaak samen.
Denk maar niet dat ineens alle klachten weg waren, helaas niet. Ze ging nu pas het proces in wat leek op rouwen en wat niet zo raar was, want je oude ‘ik’ ging weg. En de echte ‘ik’ kwam in dit proces tevoorschijn. Je moest jezelf opnieuw leren kennen, toestaan dat bepaalde dingen wel of niet konden. Zo kwam ze ook achter waarom haar energielevel niet zo hoog was en niet kon/moest vergelijken met een ander. Het proces: leren grenzen bewaken begon, wat best moeilijk was. Aangezien zij altijd klaar stond voor iedereen en iedereen een luisterend oor aanbood. Zij heeft in deze tijd veel mensen verloren, want deze personen herkende de nieuwe Eveline niet en dat paste niet bij hun beeld. Voor deze mensen was de oude Eveline veilig, ze wist wat jij wilde en verlangde. De nieuwe Eveline, de ”echte”’die zegt ”stop”, dat viel niet in de goede aarde. En zo ging dat maar door… leven en handelen zoals een andere dat vroeg, was nu verleden tijd.

Nieuwe route
Na de lange leerweg, kwam langzaam ook weer mooie dingen op haar pad. Zij ging zichzelf ontdekken: kwam tot de conclusie dat ze best veel dingen kon, dat zij mooie ideeën heeft, creatief en sensitief is. Dat ze goed is in mensen helpen, aanvoelen wat zij nodig hebben en ga zo maar door. Met deze ervaringen past ze haar talenten toe, op een manier wat in haar vermogen ligt. Vandaar dat zij uiteindelijk is gaan coachen, want uit ervaringen weet ze als geen andere wat je moet doorstaan, de weerstand die het geeft, het verdriet en machteloosheid die je doormaakt als je echt in je eigen kracht wilt staan. De eenzaamheid die het met zich meebrengt, maar dat je toch een mooi en sterk mens bent die alleen even wat hulp nodig heeft… Dat je als persoon een sterke persoonlijkheid kan hebben, dat het iets moois is om HSP’er te zijn. Alleen wel dat je hierin vertrouwen moet krijgen in jezelf en je de talenten tijdens deze reis in jezelf mag ontdekken! En daar wil zij jouw heel graag bij helpen. Ben je niet hooggevoelig, is dat niet erg dan ben je nog steeds welkom om deze reis te maken. Vanuit haar ervaring en kennis is zij in staat om iemand weer in haar of zijn kracht te zetten. En als het nodig is zoekt ze in haar hulplijnen verder om net dat laatste puntje op de i te zetten.

Contact 

Wil je meer weten of een afspraak maken vul het onderstaande formulier in of een whatsapp sturen mag ook 0624787931

[contact-form-7 id="129242" title="Contact - Afspraak maken"]
%d bloggers liken dit: