De Ruyterstraat 69 - Noordwijk
+31 06 24 78 97 31
info@zensitivitynoordwijk.nl

Elena van der Puij

Gezondheid, coaching, welzijn en lifestyle | Zensitivity Noordwijk

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ik ben Elena van der Puij, ik ben afgestudeerd als psychologe op het gebied van klinische psychologie, aan de Universiteit van Amsterdam. Verder heb ik me gericht op ontwikkelingspsychologie. Naast mijn studie heb ik als vrijwilliger gewerkt met mensen met een psychiatrische stoornis.
Na mijn afstuderen heb ik bij een GGZ-instelling in Den Bosch gewerkt (werkervaringsplek),  waar ik ben opgeleid tot coach voor volwassenen met ADHD en een tijd als coach gewerkt bij re-integratie trajecten, onder andere bij het UWV. Na de UWV heb ik me aangesloten bij een psychologenpraktijk in Noordwijk, waar ik als psycholoog heb gewerkt in de eerste lijn en de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (met accent kinderen en jeugd) heb gevolgd en in deze tijd heb ik een BIG registratie verkregen.
In 2013 ben ik gaan werken als revalidatiepsycholoog en ben ik begonnen met mijn praktijk , Basis GGZ in Noordwijk en Amsterdam.
In de tussen tijd heb ik ook nog diverse opleidingen gevolgd op het gebied van mindfulness, spiritualiteit* en lichaamsbewustzijn, zoals haptonomie. De kennis die ik daarin heb opgedaan pas ik, als het nodig is en men dat zou willen, toe in de behandeling. Tevens heb ik de opleiding tot EMDR therapeut gevolgd.
<span style=”color: #808080;”>* Het woord spiritualiteit roept nogal wat gemengde reacties op en men heeft hier een eigen beeld bij, of dat positief of negatief is. Voor mijzelf betekent spiritualiteit hetzelfde als bewustzijn, het bewustzijn dat we niet ons “denken” zijn, maar in plaats daarvan de getuige zijn van onze gedachten. Dit gegeven opent deuren naar de verbetering van de kwaliteit van leven.
Ik ben lid van het NIP. Leden hebben het keurmerk ‘psycholoog NIP’ van de landelijke beroepsvereniging van psychologen NIP (Nederlands Instituut van Psychologen te Amsterdam.

Behandelingen:

Psychologische behandeling in de Basis GGZ

Psychologische behandeling voor mensen van 18 jaar en ouder vallen onder de noemer Basis GGZ. Klachten die behandeld worden in de basis GGZ zijn klachten die mild tot matig van ernst zijn. Hierbij is er sprake van een zogenaamde DSM-V diagnose.

Kinder- jeugstherapie

Klachten waar kinderen en tieners mee worstelen zijn bijvoorbeeld aandacht- en concentratieproblemen, angsten en somberheid, onverklaarde lichamelijke klachten, zoals buikpijn en vermoeidheid, problemen in de aansluiting met leeftijdsgenoten en met sociale vaardigheden. Door middel van cognitieve gedragstherapie voor kinderen en jeugd, ontspanningsmethodieken, oplossingsgerichte therapie en speltherapie wordt er gewerkt aan de vermindering van de klachten.

Psychosociale begeleiding

 • Levensfaseproblemen
 • Burn-out, overspannenheid en stressklachten
 • Rouw- en verliesverwerking
 • Specifieke angstklachten en fobieën
 • Aanpassingsstoornissen
 • Slaapproblematiek
 • Hulp bij de opvoeding, zie ‘opvoedingsbegeleiding’
 • Relatieproblemen
 • Studieproblemen
 • Hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid (HSP)
 • Assertiviteitstraining
 • opvoedingsbegeleiding

Opvoedingsbegeleiding

Opvoeden roept een uiteenlopende reeks aan vragen op en iedere levensfase van uw kind heeft zijn uitdagingen. Wanneer u vastloopt in de opvoeding van uw kinderen, specifieke vragen heeft over de opvoeding of wilt werken aan uw eigen rol als opvoeder.
Coaching volwassenen

 • effectiever leren werken
 • versterken van leiderschapskwaliteiten
 • beter hanteren van conflicten
 • verbeteren van de assertiviteit en het aangeven van grenzen
 • verbeteren van de communicatieve vaardigheden

 

Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie

Telefoon: +31 6 13994726​⁠​

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

%d bloggers liken dit: