+31 0624787931
info@zensitivitynoordwijk.nl

Wat doet of is een voedingsdeskundige?

Gezondheid, coaching, welzijn en lifestyle | Zensitivity

Wat doet of is een voedingsdeskundige?

Een voedingsdeskundige is: zoals het woord al zegt een deskundige op het gebied van voeding. Tijdens de studie leer je alles over het functioneren van het menselijk lichaam en wat de meeste voeding voor je gezondheid kan betekenen.

De voedingsdeskundige heeft geleerd over de anatomie en fysiologie van de mens. Dat betekent dat je leert hoe het lichaam vanbinnen in elkaar steekt: het spijsverteringsstelsel, het zenuwstelsel, Celleer, weefselleer, botten, spieren, de stofwisseling, de huid eigenlijk alles wat daarmee te maken heeft komt aan bod.

Daarnaast krijg je alles over micro- en macronutriënten, dus spoorelementen,  koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen, en andere bioactieve voedingsstoffen die invloed hebben op de werking  van het lichaam.

Verder wordt er ook aandacht besteed aan voeding wat gerelateerde is aan diverse klachten, zoals allergieën en intoleranties, candida, diabetes, spijsverteringsproblemen, migraine, vermoeidheid, huidproblemen en individuele voedingsbehoeften bij sporters, kinderen, ouderen, zwangeren.

En onderwerpen als supplementen, belangrijke diëten, hygiëne en milieu, voeding, leefstijl, voedingsinstanties en wetgeving en de reguliere en alternatieve benadering van gezonde voeding worden behandeld.

Zoals je leest kan je met veel uiteenlopende klachten bij een voedingsdeskundige terecht. De voedingsdeskundige analyseert klachten en geeft vervolgens persoonlijk advies op het gebied van voeding en leefstijl.

%d bloggers liken dit: