Koos Dirkse

Voortkomend vanuit een directiefunctie binnen een ziekenhuis volg ik nauwlettend en kritisch de ontwikkelingen binnen de zorg. In de zorgsector gaat het niet meer om kwaliteit, maar om geld! En dat moet anders. Het roer moet om, want de kosten lopen volledig uit de hand.Mijn missie is “Het ontsluiten van de ziekenhuisadministraties (de medische documentatie, de medische registratie en de medische factuur) in tekst en applicaties”.

Ik zet me in voor een administratie, die als één geheel wordt aangeboden, met een goede basis, afgestemd op de wensen en behoeften van de patiënten en zorgverleners, Dit tracht ik onder meer te bereiken door uitleg te geven over de huidige administraties en hoe het kan worden verbeterd. Er moet meer worden geluisterd naar de arts en de verpleegkundige en de patiënt moet beter worden geïnformeerd en centraal staan in het geheel

Met een brede ervaring en achtergrond (studie bouwkunde, Informatica en Geneeskunde), heb ik functies bekleed als adviseur/informaticus op een ministerie en als directeur van een samenwerkingsverband van ruim 40 ziekenhuizen op ICT-, medische-informatie en declaratiegebied. Verschillende bedrijven heb ik (mede) opgericht, zoals onder meer Koos Zorg Advies en Stichting Health Community.

Ik blijf me volledig inzetten voor een eerlijk, transparant, efficiënter en goedkoper zorgsysteem, waarbij de patiënt eigenaar is van zijn gegevens. Volledige transparantie van het gehele declaratiecircuit. Vanuit dit perspectief ben ik als Zorgadviseur inzetbaar bij diverse  zorginstanties.

Bij Zensitivity Noordwijk schrijf ik artikelen over gezondheid vanuit mijn kennis (studie geneeskunde aan de Leidse Universiteit) en interesse die ik tegenkom uit vakliteratuur.

 

Voor meer informatie of advies

Juwelierswinkel.nl
%d bloggers liken dit: